Inspiration til sommerbrylluppet

Min mand og jeg skal endelig giftes. Vi har fundet stedet, kjolen er næsten klar og invitationerne er blevet sendt afsted. Jeg kan næsten ikke vente. Det kommer til at lyde mærkeligt, men min store drøm har altid været, at sammensætte menuen til mit bryllup.

Det er fedt, at skulle giftes med en som jeg elsker, men min store passion er mad. Min mand ved også, at mad kommer før ham. Just kidding. Eller ikke. Det kommer meget an på, hvad der er på menuen. Jeg har samlet nogle ideer til, hvad jeg synes kunne være lækkert, at servere til et bryllup.

Sådan sammensætter du en tre retters menu

Jeg har været til mange bryllupper, og der er mange forskellige måde at servere maden på. Der er mange der vælger at lave en buffet, hvor gæsterne selv har mulighed for at vælge. Der er også mange der vælger en fast menu. Det har vi for eksempel gjort.

Når du skal sammensætte en tre retters menu, så er det vigtigt at du kender dine gæster godt. Altså i forhold til, hvilke fødevarer de kan lide og ikke kan lide. Begge vores familier og alle vores venner, er heldigvis nogle madører.

Vores forret består af en hjemmelavet ravioli med jomfruhummer, urteolie og jomfruhummersauce. Til dem der ikke bryder sig om skaldyr og fisk, vil der blive serveret tartar af dansk okse med syltede sennepskorn, friterede kapers og estragonmayo.

Til hovedret skal vi have Waugy Striploin, der er penslet med rosmarinsmør og serveret på en gulerodspure. Som tilbehør til kødet, vil der være smørsauterede svampe med syltede perleløg og timian, sprøde babykartofler der er vendt i rosmarin og toppet med sort trøffel pesto. Vores gæster kan vælge mellem en hjemmerørt bearnaise med frisk estragon, og en madagaskarpebersauce til deres hovedret. 

Til slut vil der være en vanilje panna cotta med jordbærconsomme, råsyltede jordbær og citronmelisse.

Vi har prøvet at vælge retter, hvor det ikke vil lægge sig for tungt i maven, så vores gæster ikke begynder at føle sig for trætte og overmættet. 

Inspiration til velkomstdrinks

Maden er vigtig, men drikkevarer er mindst ligeså vigtigt. Det går ikke, at dine gæster bliver dehydreret til dit bryllup. Vi har selvfølgelig sørget for en masse god vin, spiritus, sodavand og øl. Vi har også venner og familie, som ikke drikker alkohol.

Derfor har vi valgt at lave to forskellige velkomstdrinks. Vi har valgt den klassiske Hugo cocktail, som vores velkomstdrink. Det er både en god og forfriskende sommerdrik, også er den også fremragende som en virgin cocktail. Derudover, er det en nem cocktail at lave.

Sådan laver du en virgin Hugo cocktail:

  1. 400 ml. Ginger ale
  2. 4 spsk. hyldeblomstsirup
  3. 4 spsk. lemon juice
  4. Et par mintblade
  5. 400 ml. danskvand
  6. Isterninger

Det er en drink, som vi har lavet mange gange før, og alle elsker den. Derfor vidste vi også, at der vil blive drukket ekstra meget af den. I stedet for at købe en hel masse danskvand, så havde vores kro en danskvandsmaskine fra Watertrade installeret, som vi kunne bruge. De eneste, som vi skulle betale for, var en CO2 flaske på 2 kg. Vi er selv blevet store fans af danskvandsmaskinen herhjemme, så vi har selv anskaffet os en. Det er super smart, og så er det bedre for miljøet.

Jeg håber, at du har fået lidt mere inspiration til, hvordan man kan sammensætte en menu. God sommer.